Je hebt misschien al een dierverzekering afgesloten en daar heb je nu veel profijt van. Maar het kan ook zijn dat je huisdier momenteel klachten heeft die verdacht veel lijken op allergische klachten en dat je huisdier dus nog niet verzekerd is.

Mijn advies is dan om direct te verzekeren. Zo kunnen de kosten voor allergische klachten door de jaren heen gigantisch hoog oplopen en er is weinig erger voor je huisdier dan constant aanhoudende jeuk. En het is natuurlijk verschrikkelijk wanneer je je huisdier ziet lijden, maar niet de financiële mogelijkheden hebt om je huisdier zo goed mogelijk te helpen.

Ernstige kwalen van een huisdier

Je moet net als bij andere verzekering gewoon goed naar de risico’s kijken en dan beoordelen of je dit risico wilt of kunt lopen. Je moet niet denken mijn huisdier is nog nooit ziek geweest, want het verleden biedt ook bij je huisdier geen garantie voor de toekomst.

Realiseer je dat het dier ziek kan worden en dat niet alleen ernstige kwalen in de papieren kunnen lopen, maar bijvoorbeeld ook de behandeling van een huidprobleem of aanhoudende diarree. Of de gevolgen van een verkeersongeluk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *